Данас уплата по 10.000 динара здравственим радницима

Министар финансија Синиша Мали изјавио је да ће данас бити уплаћено по 10.000 динара на име једнократне новчане подршке за запослене у здравству, и да је за те сврхе из буџета издвојено око 13 милиона евра.

– Сви здравствени радници ће добити ову једнократну помоћ од државе. Кад то кажем, мислим и на оне који су запослени у самом здравственом систему, војноздравственим установама, здравственим радницима запосленим у Министарству унутрашњих послова као и здравственим радницима који раде у установама социјалне службе чији се рад финансира средствима из буџета. Само у ужем здравственом систему ради 120.000 људи, док их је заједно са запосленима у осталим службама око 130.000 – изјавио је министар и додао да ће новац добити и немедицинско особље које ради у здравственом систему, као и сви медицински радници како у ковид тако и у нековид режиму, и да ту није било дилеме.

Министар се захвалио медицинарима, нарочито докторима и медицинским сестрама, на пожртвованом односу према својој професији за време епидемије.

Извор: Министарство финансија

Подели: