Сетови алата за најбоље полазнике у оквиру пројекта „ПРОмена за Роме“

У Бујановцу су данас полазницима обука за различита занимања у оквиру пројекта „ПРОмена за Роме“, додељени сертификати, док су они који су најбоље савладали обуке добили и сетове алата за свој будући рад.  Пројекат који спроводи Удружење Омладински форум за едукацију Рома у Бујановцу, започет је прошле године у августу. Пројектне активности требало је да трају око 9 месеци али због тренутне епидемиолошке ситуације реализација је продужена и завршава се 30. новембра ове године.

– Ми нисмо радили обуке само да би корисници добили сертификате, него да би касније и нешто конкретније радили након стручне обуке које су завршили, изјавио је директор организације Офер-а, Кенан Рашитовић.

Након Бујановца, додела сетова алата за рад организована је и у једном од фризерско – козметичких салона у Врању.

Пројекат је финансиран средствима Европске уније у партнерству са Владом Републике Србије преко програма ЕУ ПРО а имплементатори су Омладински Форум за Едукацију Рома и Ромски културни центар из Врањске Бање. Удружење и даље планира да настави са активностима у вези са  економским оснаживањем маргинализованих и угрожених категорија и група.

 

Подели: