Нове мере од петка – већина објеката неће радити викендом

Угоститељски објекти и објекти услужних делатности моћи ће да раде само до 17 сати радним данима, а викендом неће моћи уопште да раде, једна је од нових мера, које је предложио Кризни штаб, а које ће Влада, како Танјуг сазнаје, усвојити на седници у четвртак.

Нове мере предвиђају да продавнице прехрамбене робе могу да раде сваки дан до 21 сат, укључујући и викенд. Апотеке, бензинске пумпе за точење горива и достава хране путем курира могу да раде неограничено, седам дана у недељи. Позоришта и биоскопи могу да раде сваки дан до 17 сати, укључујући и викенд. Пијаце радним данима могу да раде реглуларно, а викедном од 6 сати ујутру до 15 часова.

Угоститељске и трговинске фирме, ресторани, кафићи и барови, клубови, тржни центри, играонице, кладионице, продавнице и сви други продајни објекти, козметички и фризерски салони, салони лепоте, фитнес центри, теретане и вежбаонице, спа центри и базени могу да раде радним данима до 17 сати, а викендом не могу уопште да раде (од петка у 17 сати до понедељка у 5 ујутру).

Нове мере ступају на снагу од петка, 4. децембра.

Извор: Танјуг

Подели:

Пратите нас и на друштвеној мрежи Фејсбук