Председник Вучић уручио Орден белог орла потпуковнику Димчевском из Владичиног Хана

Председник Републике и врховни командант Војске Србије Александар Вучић уручио је одликовања припадницима Министарства одбране и Војске Србије за изузетне заслуге и допринос у спровођењу активности на спречавању ширења заразне болести Ковид-19, одликованим на дан државног празника Дана примирја у Првом светском рату.

Орден белог орла са мачевима другог степена председник Вучић уручио је потпуковнику у пензији Драгутину Димчевском за испољено лично херојство и вешто командовање 53. граничним батаљоном Војске Југославије током 1998. и 1999. године,  а поводом 21. годишњице битке на Кошарама.

Обраћајући се окупљенима, Вучић је истакао је да је реч о вредним и важним одликовањима, али не у материјалном, већ у „људском смислу“ и у смислу онога колико су својим радом и својим делом задужили своју отаџбину Србију.

– Не дајемо много одликовања, али у тешким временима увек се покажу они који су највреднији, најбољи и они који заслужују да од државе добију захвалност. Вама хоћу да захвалим на труду, раду, ентузијазму и посвећености – нагласио је председник Вучић додајући да су одликовања нешто што остаје за увек, њима и њиховим породицама на понос, зато што је држава умела да их препозна и одликује за величанствена и изузетна дела.
– У име Републике Србије, бескрајно вам хвала за све учињено, а од вас очекујемо ништа мање и у будућности – закључио је председник Републике Александар Вучић.

Како је истакао потпуковник Димчевски, одликовање много значи и њему и свим припадницима и саборцима који су учествовали у одбрани отаџбине од НАТО агресије 1998. и 1999. године.

– Иако је одликовање можда стигло са закашњењем, ипак је наш председник исправио веома велику направду. Више од две деценије скривала се истина о борбама на Кошарама, Морини, Паштрику и на осталим караулама које су се одвијале током НАТО агресије – нагласио је потпуковник у пензији Димчевски.

Извор: Министарство одбране РС

Подели:

Пратите нас и на друштвеној мрежи Фејсбук