Светосавска недеља ове године онлајн

Традиционална културно-просветна манифестација ,,Светосавска недеља“, која се у Врању организује већ 31. годину, ове ће бити одржана онлајн, закључено је на данашњој седници Одбора којом је председавао градоначелник др Слободан Миленковић.

-Врање је годинама за „Светосавску недељу“ имало богат и садржајан програм. Тако ће бити и ове године, с тим што ће се сви програми реализовати онлајн због епидемијске ситуације – нагласио је градоначелник др Миленковић.

Манифестацију која се организује у част првог српског просветитеља и архиепископа Светог Саве отвориће градоначелник др Миленковић, у четвртак 21. јануара, када ће у организацији Галерије фресака Народног музеја у Београду и Народног музеја у Врању бити приређена и изложба „Богородица Љевишка“.

Програмом је предвиђено извођење представе „Принц се неће вратити“, затим одржан концерт групе „Извор“, а планиран је и видео сусрет књижевника Александре Јовановић, Стевана Милошевића и Немање Стојковића Блекија са публиком.

У обележавање ће бити укључени и ОШ „Бора Станковић“ у Тибужду и Регионални центар за таленте, чији ученици односно полазници припремају пригодан програм. Круна ове престижне манифестације, по традицији, биће „Светосавска духовна академија“, Света литургија и уручење специјалних признања „Свети Сава“.

Од ове године манифестација ће имати и своју званичну Фејсбук страницу, где ће бити објављивани садржаји планирани за 31. „Светосавску недељу“.

Извор: Градски сајт

Подели:

Пратите нас и на друштвеној мрежи Фејсбук