Због поплава проглашена ванредна ситуација на делу територије града Врања и Градске општине Врањска Бања

Након анализе стања на угроженим подручјима од поплава и клизишта о чему се разговарало на  седници Штаба за ванредне ситуације града Врања , градоначелник Врања доктор Слободан Миленковић прогласио је ванредну ситуацију на делу територије града  и Градске општине Врањска Бања.

Оваква одлука је донета јер водостај на водама првог и другог реда и даље у великом порасту и прети опасностод даљих изливања, што може довести до угрожавања стамбених објеката и инфраструктуре поред Јужне Мораве, реке Ветернице и њених притока.

На данашњем састанку Градског штаба за ванредне ситуације наложено је да стручно-оперативни тим за праћење стања на терену услед обилних падавина, настави да редовно прати стање на терену и обавештава Градски штаб о неопходности предузимања активности на заштити од штетног дејства воде. Такође, донет је закључак да Градско веће формира комисије за евидентирање штете на поплављеним подручјима и то: комисију за евидентирање штете на инфраструктури, на породично-стамбеним и другим објектима и за евидентирање штете на пољопривредном земљишту. Задатак комисије је да обиђе сва поплављена подручја, да сачини записник о врсти, узроку, висини настале штете и о томе поднесе извештај Градском штабу за ванреде ситуације и Градском већу.

Састанку Градског штаба за ванредне ситуације претходио је сусрет градоначелника др Слободана Миленковића са директором ЈВП „Србијаводе’’ Гораном Пузовићем, са сарадницима. Том приликом градоначелник Миленковић их је упознао са стањем и предузетим мерама на ширем подручју града који је угрожено поплавама.

Подели: