Одржана седница Градског штаба за ванредне ситуације

На данашњој седници Градског штаба за ванредне ситуације, којом је председавао командант др Слободан Миленковић, наложено је предузећима Kомрад и Водовод да буду у 24-часовном дежурству и да у сарадњи са Заводом за јавно здравље и Црвеним крстом Врање изврше асанацију терена и пруже неопходну помоћ поплављеним домаћинствима. Ово се посебно односи на рашчишћавање терена у поплављеним домаћинствима, дезинфекцију објеката и сушење просторија.

Такође, наложено је ЈП „Урбанизам и изградња Врања“ да у сарадњи са стручно – оперативним тимом за одбрану од поплава настави са координацијом активности на ангажовању механизације на санацији локалних и некатегорисаних путева и санацији неуралгичних тачака на речним водотоковима на угроженим подручјима.

Одељењу за инспекцијске послове – саобраћајној инспекцији је наложено да о свим уоченим проблемима на локалним и некатегорисаним путевима и потребама за санацијом, редовно обавештава Градски штаб за ванредне ситуације. Kако се чуло, биће набављене и додатне црпне пумпе и сушилице за просторије. Такође, председници, заменици и секретари Месних заједница морају да буду у сталном контакту са координаторима МЗ и пруже адекватну помоћ свом становништву.

Извор:Градски сајт

Подели:

Пратите нас и на друштвеној мрежи Фејсбук