Највиша признања Града Врања здравственим установама за велики допринос у борби против вируса корона

Здравствени центар Врање, Здравствена установа „Апотека Врање“ и Завод за јавно здравље добитници су јавних признања у виду дипломе поводом 31. јануара, Дана ослобођења Врања 1878. године, саопштено је на седници Скупштине града која је одржана данас.

Комисија за мандантно – имунитетска и административна питања и избор и именовање Скупштине града 19. јануара 2021. године донела је Предлог одлуке о додели јавних признања за Дан града, 31. јануар. Ове године додељена су три јавна признања која ће бити уручена у недељу 31. јануара у 12 сати, у Позоришту „Бора Станковић“.

На данашњој седници усвојена је и Одлука о одређивању правца пружања државних путева другог реда који пролазе кроз насељена места на територији града Врања, као и Одлука о начину и поступку именовања директора јавних предузећа и јавних  комуналних предузећа, чији је оснивач град Врање. Одборници су усвојили и Одлуке о изменама и допунама одлука о оснивању јавног предузећа ,,Урбанизам и изградња града Врања” и Јавно комуналног предузећа ,,Паркинг сервис”, као и Одлуке о изменама и допунама одлука о усклађивању пословања јавних предузећа ,,Водовод”, ,,Нови Дом” ,,Kомрад” и ,,Управа Бање” са Законом о јавним предузећима.

Такође, усвојена је и Одлука о прибављању, располагању, коришћењу и управљању стварима у јавној својини града Врања, као и Одлука о усвајању друге измене и допуне Плана генералне регулације Врањска Бања.

Предлог Решења о именовању стручног тима за реализацију пројекта јавно-приватног партнерства без елемената концесије на територији града Врања, као и Предлоге Одлука о покретању поступака за реализацију пројекта јавно-приватног партнерства – реконструкција јавног паркинга и побољшање квалитета услуга и реконструкција система даљинског грејања уз испоруку топлотне енергије, образложио је градоначелник др Слободан Миленковић.

Усвојено је и Решење о именовању Изборне комисије за спровођење избора за чланове савета месних заједница на територији града, као и Решење о измени решења о именовању Kомисије за спровођење јавног конкурса за избор директора јавних предузећа и јавно-комуналних предузећа, чији је оснивач град Врање.

 

Подели:

Пратите нас и на друштвеној мрежи Фејсбук