Литургија и резање славских колача у Саборном храму Свете Тројице у Врању поводом Савиндана

У оквиру “Светосавске недеље”, у Саборном храму Свете Тројице у Врању свештенство Епархије врањске служило је свету литургију, којој је присуствовао градоначелник др Слободан Миленковић са сарадницима. У присуству верника, просветних радника и ђака, обављено је резање славских колача, а „Светосавска недеља“ завршава се доделом награда. Kум овогодишње манифестације је Јавна установа Позориште “Бора Станковић”.

Српска православна црква и њени верници данас славе успомену на Светог Саву, првог српског просветитеља и архиепископа Српске православне цркве.

Свети Сава је био српски принц, монах, игуман манастира Студенице, књижевник, дипломата и први архиепископ аутокефалне Српске православне цркве. Рођен је као Растко Немањић, најмлађи син великог жупана Стефана Немање, и брат Вукана и Стефана Првовенчаног.

У оквиру “Светосавске недеље”, у Саборном храму Свете Тројице у Врању свештенство Епархије врањске служило је свету литургију, којој је присуствовао градоначелник др Слободан Миленковић са сарадницима. У присуству верника, просветних радника и ђака, обављено је резање славског колача. Заменица градоначелника Зорица Јовић честитала је просветним радницима, ученицима Савиндан са жељом да Свети Сава помогне свима да се изборимо са искушењима са којима се тренутно боримо и да из ове борбе изађемо као победници.

Кум овогодишље манифестације је Јавна установа Позориште „Бора Станковић“.

Ове године се на један другачији начин и у другачијој форми прославља Свети Сава, али свакако је најбитније да ми овај дан обележимо и да се ми не одричемо наших суштинских вредности и да верујемо да ћемо овај вирус уз божју помоћ победити и вратити се неком нормалном животу, рекао је свештеник Александар Милошевић, старешина саборног храма.

Светосавска недеља завршена је доделом награда у Позоришту „Бора Станковић“.

Подели:

Пратите нас и на друштвеној мрежи Фејсбук