Поново ради биоскоп у Врању

Након више од две деценије у Врању је поново почео са радом биоскоп. Опрема је инсталирана у згради Позоришта „Бора Станковић“ и од сада филмске пројекције биће доступне грађанима Врања сваке суботе, а карте по цени од 350 динара ће се продавати на билетарници позоришта. Отварање је организовано у оквиру обележавања Дана града.

Градоначелник Врања др Слободан Миленковић на свечаности отварања подсетио је на историјат биоскопа и филмских пројекција у Врању. За нову биоскопску опрему издвојено је 11,7 милиона динара преко Филмског центра центра Србије.

Директор некадашњег популарног биоскопа „Слобода“ у Врању Андрија Ивановић који је присуствовао симболично је пустио у рад бископ притиском на дугме даљинског управљача.

Приказан је филм „Име народа“ у режији Дарка Бајића. Публици се путем видео поруке која је емитована на отварању обратио глумац Љубомир Бандовић који тумачи главну улогу.

Отварање је протекло уз поштовање мера превенције, али је изазвало и велико интересовање грађана. Присутни су били и народни посланик Милан Илић, заменица градоначелника Врања Зорица Јовић, председник Скупштине града Дејан Тричковић, чланови Градског већа, директори јавних предузећа и установа и бројни представници јавног живота. Карте за само отварање и претпремијеру која је била приказана у 15 часова биле су бесплатне.

Подели:

Пратите нас и на друштвеној мрежи Фејсбук