Продужена школска година

Школе су 18. јануара кренуле са радом. Настава се у средњим школама одвија по комбинованом моделу, а часови су скраћени на 30 минута.

Након једномесечне паузе опет су се чула школска звона, а ученици су у својим клупама. Многима је школа и настава недостајала, а то је потврдила и професорка биологије у Гимназији „Бора Станковић“ у Врању Гордана Николић и додала да су ученици на часу активнији него раније.

У средњим школама настава се одвија по комбинованом моделу који подразумева да ученици једне недеље прате наставу у школи, док друге недеље прате наставу онлајн од куће. Педагог Гимназије „Бора Станковић“ Слађана Митић истакла је потребно да ученици који су на онлајн настави, редовно прате градиво.

Због епидемиолошке ситуације Министарство просвете донело је измену правилника па је прво полугодиште завршено раније, а друго полугодиште ће трајати дуже, изјавила је директорка ове образовне установе Сузана Мишић Станковић.

-У интересу нам је да се настава одвија нормално и одговорност је на сваком од нас, тако да смо у обавези да поштујемо све прописане мере и бринемо о безбедности других – додала је директорка Мишић Станковић.

Подели: