На прелазу Прешево откривено 12 миграната у камиону

Цариници су 17. фебруара 2021. године на прелазу Прешево, у сарадњи са полицијом, открили чак 12 миграната у товару мандарина и поморанџим саопштено је из Управе царина.

„Слепи путници“ откривени су када је јутрос око 8 часова и 30 минута, на улазу у земљу, на ред за редовну контролу пристигао камион краљевачких регистарских ознака, натоварен свежим мандаринама и поморанџама из Грчке.

На питање да ли, осим робе коју превози има нешто да пријави царинској контроли, 33-годишњи возач је одговорио одрично, рекавши да је током вожње чуо буку у унутрашњости камионске приколице.  То је била довољна индиција да се изврши преглед мултигасним детектором „Drager“, који је регистровао повећану концентрацију угљендиоксида у камионској приколици.

Након скидања северномакедонске царинске пломбе, на којој нису уочена никаква оштећења, у товарном делу откривено је 12 млађих особа без личних докумената код себе, који су рекли да су држављани Сирије.

Мигранте је по откривању преузела полиција у даљу надлежност. Напомињемо да је од почетка године на нашим граничним прелазима у различитим товарима робе откривено укупно 139 илегалних миграната.

Извор: Управа царина

Подели:

Пратите нас и на друштвеној мрежи Фејсбук