Појачана контрола епидемиолошких мера у образовним установама

Градоначелник Врања др Слободан Миленковић и заменица градоначелника Зорица Јовић одржали су састанак са директорима свих основних, средњих школа и ПУ ,,Наше дете”, на којем је разматрана тренутна епидемијска ситуација у образовним установама. Том приликом, градоначелник др Слободан Миленковић истакао је да је веома важно поштовање свих прописаних мера у школама и вртићима, јер је област образовања велики систем и да се проблеми морају решавати на време, како би се ширење вируса ставило под контролу.

-Мере се морају константно спроводити у свим школама и вртићима, у смислу редовне и сталне дезинфекције свих просторија, мерења темепературе свима који улазе без изузетка, ношења маски свих запослених и ученика и држања дистанце. Неоходна је стална сарадња свих образовних институција са инспекцијским службама, Градским штабом за ванредне ситуације и Заводом за јавно здравље. Локална самоуправа ће пружити подршку свим образовним институцијама за набавку додатног материјала и опреме, а у циљу што доследнијег поштовања свих прописаних мера- рекао је градоначелник.

Зорица Јовић истакла је да су директори у обавези да свакодневно достављају податке о броју позитивних ученика и запослених. -Сви подаци ажурираће се на дневном нивоу и сваки директор као одговорно лице, у обавези је да прослеђује податке инспекцијској служби, која ће обједињени извештај достављати кабинету градоначелника- додала је заменица градоначелника.

На састанку је такође договорено формирање више тимова инспекцијских служби који ће свакодневно вршити контролу поштовања мера у свим школама и вртићима. Састанку су присуствовали представници инспекцијских служби и Завода за јавно здравље Врање.

Извор: Градски сајт

Подели:

Пратите нас и на друштвеној мрежи Фејсбук