ОШ „Вук Караџић“ креирала интерактивни постер „Дигитално насиље је…“

Поводом Међународног дана борбе против вршњачког насиља ученички парламент ОШ „Вук Kараџић“ у Врању је уз подршку својих наставница Олге Стошић и Јелене Здравковић креирао интерактивни постер „Дигитално насиље је…“

Наставница Олга Стошић координаторка тима Образовање за права детета у школи, каже: „Kолегиница и ја смо увиделе потребу и дошле на идеју да инерактивним постером информишемо ученике школе па и шире заједнице о опасностима од све присутнијег дигиталног насиља. Знале смо одмах да за то имамо и ресурсе јер деца из Ученичког парламента наше школе имају знања о правима детета и делују у циљу њихове заштите а имају и техничке услове за реализацију. Заједно смо договорили да поред превентивног деловања наш постер треба да садржи и информације за интервентно реаговање у случају насиља.

Постер ће бити окачен  на сајт школе“Интерактивни постер „Дигитално насиље је…“

Кликни на фотографију

„Деца ће лако прочитати поруку коју овакав вид комуникације нуди. Заинтересовани кликом на тагованој тачки из знатижеље откривају како препознати дигитално насиље, како се заштитити и коме се обратити за помоћ“ поручују из парламента.
Пројекат Образовање за права детета у Врању реализује UG „NEXUS-Vranje“ са шест основних школа у Пчињском округу уз подршку Ужичког центра за права детета и Песталоци дечје фондације.

 

Подели:

Пратите нас и на друштвеној мрежи Фејсбук