У Пчињском округу бележи се пораст броја оболелих од вируса корона

У Пчињском округу расте број првих прегледа и хоспитализованих од вируса корона.  Епидемиолошка ситуација је и даље ванредна, истиче доктор Бранислав Стојнев из Завода за јавно здравље у Врању и апелује на грађане да се придржавају свих превентивних и противепидемијских мера.

Врање је и даље жариште коронавируса. Најновији подаци Завода за јавно здравље показују да је од 419 обрађених узорака , 151 особа позитивна на коронавирус.Према речима др Бранислава Стојнева проценат новозаражених у односу на тестиране износи 36,03 %.

Број позитивних на територији Пчињског округа се не смањује. Што се тиче узрастне дистрибуције укупно је 111 оболелих особа.

До сада је у Врању вакцинисано првом и другом дозом 15.258 особа. Само првом дозом 9,190, док је и другу дозу вакцине примило 6.068 грађана Врања.

На данашњој седници Републичког кризног штаба нису усвојене нове епидемиолошке мере, али је јединствен став да се преко викенда мора нешто предузети и да је неопходно појачати контролу надзора и у школама,  па ће одлука о томе бити донета на наредној седници штаба, у петак, рекао је члан Кризног штаба епидемиолог др Предраг Kон.

Подели:

Пратите нас и на друштвеној мрежи Фејсбук