Избори у Прешеву се на 38 бирачких места одвијају регуларно

Екипа наше медијске куће посетила је поводом ванредних локалних избора у Прешеву бирачка места 11. у Основној школи „Вук Караџић“ на територији општине као и у селима: Цакановац – бирачко место број 19. у Основној школи „Вук Караџић“, Славујевац – број 21. у Основној школи „9. мај“ и у Рељану – број 27. истурено одељење Основне школе „9. мај“.

Фото: Врањска плус

– Када говоримо о изборима у Прешеву данас, апсолутно је за сада све у најбољем реду. Нисмо имали информације да са бирачких места да постоје проблеми. Негде до 14 сати је отприлике 770-780 српских гласача изашло да оствари своје право. Јако је важно да Срби имају своје представнике у локалном парламенту, јер смо ми у претходном мандату били јако конструктивни. Имали смо разумевање локалне самоуправе и мислим да би тај тренд могао да се настави – изјавио је за ТВ Врањска плус потпредседник Извршног одбора Српске напредне странке Драган Стевановић.

Фото: Врањска плус

– На изборима гласа укупно 41.955 гласача. До 12 сати је изашло око 5.210, односно око 13 процената. Отворена су бирачка места на време, осим кашњења од 5 до 10 минута на неким местима. Гласање се добро одвија, поштују се превентивне мере – рекао је председник општинске изборне комисије Кенан Камбери.

Бирачка места у Прешеву, њих 38, затварају се вечерас у 20 сати.

Подели:

Пратите нас и на друштвеној мрежи Фејсбук