На Светски дан здравља промоција вакцинације

Сваке године, на дан оснивања Светскe здравственe организацијe 7. априла, обележава се Светски дан здравља. Ове године, глобална кампања која прати овај важан датум, спроводи се под слоганом “Градимо правичнији, здравији свет за све”.

Здравствени центар Врање, ове године посветио је управо промоцији вакцинације и доступности вакцине свима.

-Због разуђености нашег подручја многи мештани тешко долазе до својих амбуланти. Ми смо желели да вакцину учинимо доступном свима, те смо за почетак организовали акцију овде у Власу. Предвиђено је да се овом приликом вакцинише око 70 грађана. Око 160 мештанина се већ вакцинисало, од тога је 140 примило и другу дозу. Наставићемо и даље са масовном имунизацијом. Сутра ће акција бити организована у Лукову и Кривој Феји а након тога вакцинација сеоског становништва биће спроведена и у другим сеоским срединама на територији Града. Вакцинација у Власу  је почетак масовне имунизације са којом ће се наставити  и у наредном периоду и у осталим сеоским срединама. Циљ је да се што више људи вакцинише како би се створио колективни имунитет и самим тим победила корона. Такође, циљ су нам и припадници осетљивих група у самом Граду Врању тако да ћемо у петак у сарадњи са Црвеним крстом вакцинисати и кориснике Народне кухиње у Врању – рекла је директорка Здравственог центра Врање, др Љиљана Антић.

Вакцинација у Спортској хали у Врању од јуче могућа и без заказавања преко портала Е управе. Ово се односи само на вакцину кинеског призвођача Синофарм.

Подели:

Пратите нас и на друштвеној мрежи Фејсбук