У Врању обележен Светски дан здравља

Центар за промоцију здравља Завода за јавно здравље Врање заједно са Црвеним крстом Врање организовали су заједничку акцију у центру града. У току акције промовисани су здрави стилови живота као и значај вакцинације против COVID-19 уз поделу едукативног материјала са здравствено васпитним садржајем.

Светски дан здравља обележава се 7. априла а ове године Здравствени центар Врање овај важан датум посветио је промоцији вакцинације. Светски дан здравља је кампања која се сваке године фокусира на један од јавно – здравствених проблема од глобалног значаја. Ове године обележава се под слоганом „Градимо правичнији, здравији свет за све“ и има за циљ да укаже да је од великог значаја да сваком појединцу буду омогућени животни и радни услови који подржавају здравље.

Поводом обележавања Светског дана здравља др Јелена Станковић из Завода за јавно здравље у Врању истакла је да је према последњим истраживања  доказано да социјалне детерминанте веома утичу на здравствено здравље људи и то више од 50 %.

Највећи број оболелих је радно активно становништво истакла је др Станковић и додала да је битно да се они вакцинишу.

У току данашње акције промовисани су здрави стилови живота где су грађанима подељени флајери са здравствено васпитним садржајем.

Подели:

Пратите нас и на друштвеној мрежи Фејсбук