Градоначелник Миленковић обишао радове на реконструкцији зграде Народног музеја

Градоначелник Врања др Слободан Миленковић и заменица градоначелника Зорица Јовић обишли су данас зграду Народног музеја у Врању у којој се изводе радови на реконструкцији објекта.

По речима градоначелника Миленковића, зграда Салемлука у којој је смештен Народни музеј у Врању, као објекат од културно историјске важности који је под заштитом Завода за заштиту споменика културе, веома је захтеван када је у питању његова реконструкција.

-У току су инфраструктурни радови. Врши се замена подова, столарије, санитарних, као и електро – машинских инсталација. Извођачи радова имају пред собом веома захтеван посао с обзиром да се води рачуна о сваком детаљу, како се не би нарушио аутентичан изглед објекта – рекао је градоначелник др Миленковић.

Пројекат реконструкције Народног музеја у Врању подржало је Министарство културе и информисања Владе Републике Србије. По завршетку реконструкције биће изложена стална поставка са експонатима из етнолошке збирке из периода од 18. века до данашњих дана, а у међувремену град је обезбедио и средства за откуп додатних експоната.

Извор: Градски сајт

Подели: