Министар Вулин у Врању: Полиција наставља борбу против организованих криминалних група

Министар унутрашњих послова Александар Вулин разговарао је у Врању са градоначелником др Слободаном Миленковићем о наставку сарадње локалне самоуправе и полиције. Истакао је да је са градоначелником разговарао о локалитету за изградњу нове зграде за ватрогасно-спасилачку јединицу, као и о новим улагањима у постављање видео-надзора у околини школа и на већим раскрсницама, што ће допринети већој безбедности грађана.

Министар се захвалио градоначелнику на помоћи коју је град пружио у пројекту изградње станова за припаднике служби безбедности истакавши да је кроз тај пројекат који је дело и замисао председника Републике Србије Александра Вучића, држава показала да о припадницима служби безбедности брине на посебан начин.

Према његовим речима, 105 припадника Министарства унутрашњих послова већ се уселило у станове који су завршени у првој фази изградње, док је у току закључивање уговора за другу фазу изградње.
-Циљ нам је да и на овај начин, уз константан раст плата, побољшамо материјални положај наших припадника и омогућимо им да реше своје стамбено питање – рекао је министар Вулин.

Министар Вулин поручио је и да полиција наставља борбу против организованих криминалних група и да држава, на челу са председником Вучићем, неће дозволити криминалним бандама да трују нашу децу наркотицима и додао да ће сваки нарко-дилер бити на удару полиције.

Министар Вулин, који је са начелником и руководиоцима Полицијске управе у Врању разговарао о оствареним резултатима и приоритетима рада у наредном периоду, истакао је да од полиције очекује максималну посвећеност у откривању и спречавању  шверца наркотика преко територије наше земље.

-У сваком делу Србије, па и на југу, нарко-дилери биће на удару полиције. Нема велике и мале заплене дроге, сваки склоњени грам дроге са улице је сачуван живот. Нико не може да трује нашу децу и да им уништава будућност, а да за то не одговара.  Борба против трговине наркотицима је трајан посао и полиција у тој борби никада неће посустати – рекао је министар Вулин.

Министар је оценио да је држава у последња два месеца показала сву јачину и одлучност у обрачуну са организованим криминалним групама.

Међутим, како је навео, оно на чему ће инсистирати у раду сваке полицијске управе је борба за обичног човека, његову сигурност и безбедност, његов осећај да је у свом граду, кварту, улици заштићен од сваке врсте криминала.

На састанку је било речи и о побољшању услова рада полицијских службеника, даљим улагањима и јачању капацитета полицијске управе.

-Наставићемо са улагањима у материјално-техничко опремање припадника полиције, али и са подмлађивањем кадра. Држава ће учинити све да обезбеди најсавременије услове рада, а од вас очекујем да поверење оправдате и постигнете још боље резултате – закључио је министар Вулин.

На почетку посете Полицијској управи у Врању министар Вулин положио је цвеће на спомен-обележје страдалим припадницима ове управе.

Извор: МУП Србије www.mup.gov.rs

Подели: