Министар Мали: Пријава за помоћ од 28. априла до 15. маја

Министар финансија Србије Синиша Мали изјавио је да ће пријава за све који желе да приме помоћ од „30 плус 30 евра“ почети 28. априла и да ће трајати до 15. маја. Мали је, гостујући на ТВ Прва, рекао да они који примају социјалну помоћ и пензионери не морају да се пријављују, а да се пријављују сви остали пунолетни грађани који желе ту помоћ.

У мају сукцесивно креће исплата првих 30 евра и до краја маја ће бити завршена. Других 30 евра грађани ће добити у новембру, навео је министар финансија. Мали је рекао да је у плану и помоћ за незапослене и да ће ту помоћ добити сви који су у четвртак, када је усвојена уредба, били евидентирани на Тржишту рада. Они ће у јуну добити 60 евра.

Две пуне минималне зараде, око 500 евра, добиће сви самостални уметници и додатних 500 евра запослени у области угоститељства, туризма, туристички водичи, рент а кар агенције, рекао је Мали.

Када је реч о помоћи за грађане на Косову и Метохији, министар је рекао да ће сви добити помоћ од 100 евра, а да ће незапослени на КиМ добити 200 евра. Мали је рекао да грађани са КиМ не морају да се пријављују за помоћ и да ће новац добити у мају.

Извор: РТС

Подели: