У току је онлајн упис ученика у први разред основне школе

Због побољшања епидемиолошке ситуације ђаци су се вратили својим школским клупама. За осмаке пробни завршни испит је завршен као и онлајн пријављивање за полагање пријемног испита за упис у музичке школе и специјализована одељења. У току је и онлајн упис ученика у први разред.

Ђаци су се вратили у своје школске клупе а наставу ће похађати по моделу од 1. септембра прошле године. Осмаци су имали прилику да већ полажу пробни завршни испит. Има и оних који нису могли због пандемије корона вируса да се одазову, али ће у наредном периоду моћи да полажу тест, истакао је просветни саветник Министарства просвете Јовица Стевановић.

Упис ученика у први разред основне школе кренуо је 1. априла, а ове године очекује се 1850 у Пчињском округу а око 750 ђака првака у Врању. Пријављивање ђака се врши преко е управе а они који нису у могућности да на такав начин пријаве децу могу и лично да дођу у школу и пријаве дете.

Око 1912 ученика са подручја Пчињског округа завршава осми разред, а само на територији града Врања 787 ученика. Завршни испит по календару биће одржан у јуну а након тога вршиће се упис у средње школе.

У неким средњим школама биће смерова и по дуалном моделу образовања.

За разлику од претходних година када су се листе жеља за упис у средњу школу подносиле на папиру, одласком у школу, од ове године листа жеља моћи ће да се поднесе  одласком у школу и електронским путем.

Подели: