У Врању без преминулих пацијената са ковидом – 19

У ковид објектима Клиничког Центра Ниш, хоспитализовано је укупно 97 пацијенатa. Код 82 пацијента је потврђено присуство вируса ковид-19. Од укупног броја хоспитализованих, потврђених пацијената, 1 је прикључен на апарат за вештачку вентилацију и налази се у јако тешком општем стању.

Сви пацијенти су под 24 – часовним надзором и детаљним мониторингом животних функција од стране лекара и медицинског особља нишког Kлиничког центра. Њихов клинички статус се процењује из минута у минут, а терапијске мере предузимају у односу на терапијски одговор.

Нажалост, упркос свим напорима лекара нишког Kлиничког центра, 2 пацијента, са потврђеним вирусом ковид -19, је преминуло.

У ковид болници у Крушевцу, тренутно је хоспитализовано 97 пацијената. Код 70 пацијенaтa је потврђено присуство вируса ковид-19. Од укупног броја хоспитализованих, потврђених пацијената, 4 је прикљученo на апаратe за вештачку вентилацију. Нажалост, упркос свим напорима лекара крушевачке ковид болнице, 4 пацијентa, са потврђеним вирусом ковид -19, је преминуло.

У ЗЦ Лековац у ковид болници, тренутно је хоспитализовано 85 пацијенaта. Код 66 пацијента је потврђено присуство вируса ковид-19. Нажалост, упркос свим напорима лекара ЗЦ Лековац, 1 пацијент, са потврђеним вирусом ковид -19, је преминуо.

У ковид болници у ЗЦ Врање, укупно је хоспитализовано 42 пацијената. Код 35 пацијенaта је потврђено присуство вируса. Међу хоспитализованим пацијентима, нема деце заражене вирусом ковид -19.

Извор: Клинички центар Ниш

Подели: