Вртић ,,Звончица” уврштен у систем Предшколске установе

Након седнице Градског већа, одржана је конференција за медије на којој је градска већница Данијела Милосављевић представила најзначајније одлуке које су данас усвојене. Једна од њих је Одлука о изменама и допунама статута Предшколске установе ,,Наше дете” у Врању, која омогућава да се вртић ,,Звончица” уврсти је у систем Предшколске установе.

Већници су усвојили и План рада Градског штаба за ванредне ситуације за 2021. годину, Извештај о раду Савета за безбедност саобраћаја на путевима на територији града Врања за прошлу годину, као и Програм рада овог савета за 2021. годину.

На седници већа усвојен је и Локални акциони план запошљавања града Врања за 2021. годину, као и Предлог Kомисије за финансирање пројеката цркава и верских заједница из буџета града Врања у 2021. години.

– На овај конкурс пристигла је једна пријава, која се односи на реализацију пројекта изградње храма Васкрсења Христовог на Бунушевачком гробљу. Тиме ће бити омогућен наставак радова на овом верском објекту – рекла је Данијела Милосављевић градска већница.

На данашњем заседању градски већници усвојили су и Предлог одлуке о изради Стратегије унапређења положаја младих града Врања за период 2021-2025. године. Усвојен је и Правилник о ближим условима, критеријумима, начину и поступку за остваривање права на трошкове исхране и превоза ученицима основних и средњих школа када одлазе на такмичења.

Подели: