Колачи – омиљене ђаконије сладокусаца

Долче лате, киндер, јафа, капри, нугат, пистаћи, сникерс, чизкејк, трилеће – ови колачи су омиљене ђаконије врањских сладокусаца. Како се они производе и шта је све неопходно од састојака, погледајте у прилогу који следи.

Појава колача и торти везује се за древна времена. Најпре су их припремали стари Египћани, Грци и Римљани. Нема тачног податка која је посластица настала прва, мада се пита од слатког сира сматра претечом једног од најомиљенијих слаткиша данашњице, чизкејка. Сладокусци имају истанчан укус и на њихову препоруку се увек можете ослонити, као и на савете оних који раде непосредно са ђаконијама.

Домаћице које немају пуно времена на располагању јер најављени гости убрзо долазе, углавном се опредељују за колаче и торте које брзо могу да направе. У савремено доба, једноставно је научити како се прави жељени слаткиш јер у те сврхе постоје, поред часописа и књига, бројни интернет портали и YouTube канали, који веродостојно објашњавају целокупни поступак припреме од неопходних намирница и мера до финалног производа. Одаберите своју омиљену посластицу и улепшајте себи дан у друштву породице или пријатеља.

Подели: