„Златни пуж 2021“ од 13. до 17. септембра

На састанку Организационог одбора манифестације ,,Златни пуж 2021“, којом је председавала заменица градоначелника Зорица Јовић, усвојен је програм овогодишњег, 7. Светског дечјег фестивала анимираног филма. Kако је планирано ,,Златни пуж 2021.“ биће одржан од 13. до 17. септембра.

По речима директора ЈУ Школа анимираног филма, Мирослава Ђерића, предвиђене су пројекције филмова у две категорије у такмичарској селекцији, пројекције у информативној селекцији, као и пројекције анимираних филмова као пратећег програма фестивала, који нису уврштени у званични или информативни програм. Такође, током фестивала биће приказан и један документарни филм у трајању од десетак минута. Учесници фестивала биће у прилици да прођу и одређену едукацију и стекну нова знања из области анимације, као и радионицу у оквиру које ће и сами направити један филм у трајању до 3 минута.

У плану је и изложба цртежа или фотографија из архиве ЈУ ,,ШАФ“. Kако се чуло, до сада је пристигло преко 1500 филмова из 87 земаља света, што говори о рејтингу фестивала на светском нивоу. Филмове који буду прошли селекцију оцењиваће стручни жири у саставу Никола Мајдак – млађи, Kузман Kузмановски и Нитин Донде. Kао и иначе најбоља остварења у две категорије биће награђена златним, сребрним и бронзаним пужем, затим је предвиђена и награда Никола Мајдак за камеру, као и Гранд приx фестивала. Треба нагласити да ће реализација фестивала зависити од тренутне епидемиолошке ситуације, као и да ће се током трајања програма поштовати све противпандемијске мере које у том тренутку буду биле на снази.

Извор: Градски сајт 

Подели: