У Галерији Народног музеја Врање одржано предавање о функционалној храни

У Галерији Народног музеја у Врању, одржано је предавање о функционалној храни, о томе шта oна подразумева и који је њен значај за људско здравље. Предавачи су били др Марија Иванов, Дејан Стојковић и Марина Kостић, истраживачи са Универзитета у Београду, Института за биолошка истраживања „Синиша Станковић“ – Института од националног значаја за Републику Србију.

Заинтересовани Врањанци у Галерији Народног музеја Врање могли су да чују шта је функционална храна, шта oна подразумева и који је њен значај за људско здравље. Функционална храна представља намирнице које задовољавају основне потребе за нутријентима, али имају и благотоворне ефекте по људско здравље услед присуства биолошки активних једињења.

Подели: