Богат програм обележавања јубилеја врањске Гимназије

Поводом обележавања значајног јубилеја врањске Гимназије, 140 година од њеног оснивања, у просторијама ове образовне установе одржана је конференција за медије на којој је представљен комплетан програм манифестације.

О разноврсном програму који познаваоци настанка и развоја врањске Гимназије од 1881. до 2021. године припремају поводом обележавања јубилеја – 140 година од оснивања установе, а који обухвата, између осталог, такмичење у беседништву, позоришну представу, свечану академију, концерт и изложбу, говорила је директорка Сузана Мишић Станковић.

Подршку организацији пружа локална самоуправа. Причајући о значају јубилеја, заменица градоначелника Зорица Јовић је посебно истакла име Боре Станковића по коме Гимназија носи назив, а који је, како је истакла, бренд града Врања и некадашњи ђак школе. О томе колико је установа јака говори број поена који је неопходан да се она упише.

Сценарио за представу о вирусу корона, под називом „Љубав, нове навике, паника“ настао је на основу аутентичних искустава ученика и неких професора. Када је реч о свечаној академији, учесник ће бити и оперски певач Оливер Њего.

Изложба посвећена јубилеју гимназије састоји се од три дела и обухвата оригинална документа у виду чланака, фотографија и извештаја. Први је настанак установе од Пашиног конака, други се односи на постављање камена темељца на Видовдан 1931. године и трећи на ученике и професоре генерација од школске године 1921/1922. до 1939/1940. године.

Све активности, како је најављено, биће организоване у складу са препорученим епидемиолошким мерама.

Подели: