Основци и средњошколци из Врања учесници „Brainfinity“ такмичења

„Brainfinity“ такмичење је такмичење кроз које се учи на занимљивији начин, у коме се решавају реалне ситуације из свакодневице и које неће довести до учесталог питања које се јавља код деце када уче математику: „Како ће ми ово у животу служити?” Ово такмичење је аутентично такмичење намењено свим петацима, шестацима, седмацима, осмацима и средњошколцима (из било ког места у свету) који желе да се опробају у креативном решавању логичких задатака.

У Финале такмичења учествовало је чак пет екипа из Врања. Две екипе представљале су ОШ „Светозар Марковић“ са менторком Домником Трајковић, наставницом математике. Екипу ОШ „Вук Караџић“ предводила је наставница технике и технологије Бранислава Младеновић.
Наставник информатике Аца Манић ментор је екипе 7.разреда ОШ „Радоје Домановић“ и екипе средњошколаца ( бивши ђаци ОШ „Радоје Домановић“).
Друго место у категорији средњих школа освојили су бивши ученици ОШ „Радоје Домановић“ ( Богдан Трајковић, Урош Станисављевић, Огњен Стојменовић, Страхиња Симић)
Учешћем у финале ученици су показали креативност, знање и способност презентовања задатака.
Учешће и успех ученика на оваквим и сличним такмичења је показатељ да наставници врањских школа примењују савремене методе у настави.

Подели: