Свршени основци данас прилажу приговоре другостепеној комисији у матичним школама

Након полагања завршног испита из математике и матерњег језика као и решавања комбинованог теста од 23. до 25. јуна, свршени основци након одговора првостепене комисије на приговоре данас документа прилажу другостепеној комисији у матичним школама. Ове године се пријава и упис у средње школе обављају олакшано, електронским путем, а родитељи имају онлајн увид у резултате. Квар на порталу www.mojasrednjaskola.gov.rs који се појавио због оптерећености мреже је отклоњен и тренутно функционише без проблема.

Према речима председника Окружне комисије за спровођење завршног испита и уписа ученика у средње школе Јовице Стевановића, основну школу је на територији града Врања ове године завршио 791 ученик, а у Пчињском округу њих 1.911. У средњим школама је за упис на располагању 1.040 слободних места, у Пчињском округу 2.270.

Највише приговора ученици су поднели на тест из математике па из матерњег језика, а најмање на комбиновани. Анализу успешности обрађује Завод за вредновање квалитета образовања и васпитања и ти резултати ће ускоро бити објављени.

И ове године, велико интересовање очекује се за упис у Гимназију па у Медицинску школу, затим следе Техничка, Хемијско-технолошка и Пољопривредно-ветеринарска школа. За њих је потребан и највећи број бодова.

Коначни резултати полагања завршног испита биће објављени 2. јула до 8 сати ујутру, а попуњавање и предаја листе жеља у матичним основним школама је 3. и 4. јула.

Подели: