Успешно пословање Јумковог погона у Дрвару условило добру сарадњу са Дермалом из Котор Вароши

Компанија ,,Јумко,, из Врања у Дрвару у Федерацији Босни и Херцеговини има свој погон који успешно ради већ годину и по дана. Запослено је око 100 жена из овог места и околних села које углавном шију радну одећу. Јумко је успоставио веома добру сарадњу и са фирмом ,,Дермал ,, из Котор Вароши у Републици Српској која се бави производњом радне кожне обуће врхунског квалитета. Врањска текстилна компанија и ова фабрика из Котор Вароши планирају заједничке наступе на новим тржиштима и проширење сарадње.Наша екипа је боравила у ова два града, па да погледамо причу.

-Општина Дрвар се налази на крајњем западном делу Босне и Херцеговине и смештена је у планинском подручју, на надморској висини од 700 до 1200 метара. До пре ратних сукоба током деведесетих, овде је радило 17 фабрика, а сада су у индустријском делу углавном рушевине и оронуле зграде.

Након скоро две деценије Јумко из Врања је отварањем свог погона вратио наду и сигурност онима који су остали или се вратили да живе овде.

Јумков погон у Дрвару успешно ради већ годину и по дана. Запошљава око 100 жена из овог места и околних села које шију радну одећу за познате купце и кажу да ће њихова деца на свом огњишту имати будућност.

У јумковом погону у Дрвару израђује се изузетно квалитетна радна одећа за коју је обезбеђен сигуран пласман, а потврда о квалитету стигла је и од познатих пословних партнера као што је Елктропривреда Србије, ,,Емтел,, из Бања Луке, фирма ,, Економик,, из Сребренице.

Јумко тежи да прошири пословање на овим просторима, а са неким фирмама из Републике Српске већ има успешну сарадњу, као што је компанија ,,Дермал“ која је данас успешно породично предузеће које запошљава близу 1200 радника и послује као један од највећих произвођача серијске обуће на подручју некадашње Југославије.

Подели: