Отворена изложба фотографија под називом „Русија најлепша земља“

У Галерији Народног музеја у Врању отворена је изложба фотографија под називом „Русија најлепша земља“ Руског географског друштва.

Поставку изложбе „Русија најлепша земља“ чини 40 фотографија из различитих домена и номинација, од индустријских преко пејзажа који нестају, подводног и света животиња, до људи и заборављених предела.

Изложбу је отворио др Мирољуб А. Милинчић редовни професор Универзитета у Београду – Географског факултета и директор Центра Руског географског друштва у Србији.

Милинчић је добитник признања организације „Росотрудничесто“, која се бави угледом и делом Русије у свету и под контролом је Министарства спољних послова Сергеја Лаврова, затим признања Сергеја Шојгуа, медаље Александра Сергејевича Пушкина којом су одликовани и Милош Биковић, Добрица Ћосић, Амфилохије Радовић. Овом приликом су ученицима из Вртогоша додељене награде за докуменатрни филм.

Центар је регистрован као невладина и непрофитна организација са главним циљем подстицања и организовања културне, научне, привредне и других видова сарадње између људи добре воље Републике Србије и Руске Федерације. До сада је Центар Руског географског друштва у Србији на територији Србије, Босне и Херцеговине и Црне Горе организовао више десетина изложби фотографија са фото-конкурса Руског географског друштва.

Подели: