Унапређење сарадње Министарства привреде Републике Српске и врањске компаније „Јумко“

Министар привреде и предузетништва у Влади Републике Српске Вјекослав Петричевић посетио је данас компанију „Јумко“ у Врању и заједно са генералним директором Браниславом Трајковићем обишао производне погоне и изложбени простор.

Фото: Врањска плус

– Обишли смо данас погоне, комплетну производњу од примарне до финалне, показали смо то што радимо од памука до готовог одевног предмета. Имамо изузетну сарадњу са Владом Републике Српске, Министарством привреде и господином Петричевићем. Ту сарадњу сваки дан побољшавамо и планирамо да је наставимо у наредном периоду – изјавио је генерални директор компаније „Јумко“ Бранислав Трајковић и подсетио да је пре годину и по дана отворен погон фабрике у Дрвару, у којем је запослено близу 100 радника, за чију градњу је Влада Србије издвојила 500.000 евра, као и да је том догађају присуствовао председник Александар Вучић.

Министар Петричевић се захвалио директору Трајковићу и његовим сарадницима на позиву и прилици да се упозна са пословањем Компаније „Јумко“ у Врању.

Фото: Врањска плус

– Детаљно смо се упознали са производима и процесом производње. Наша сарадња је у протекла два и по месеца била интензивна и на обострано задовољство. Циљ је да се удруженим снагама кроз заједничку сарадњу обезбеди тржиште широм Европе и света, нова радна места и нови погони у Републици Српској – рекао је министар Петричевић.

Поред Дрвара, као пример добре праксе издваја се недавно отворени продајни објекат компаније „Јумко“ у центру Бања Луке, који већ остварује добар промет и купцима са овог подручја Републике Српске нуди широк асортиман производа изузетног квалитета и приступачних цена.

А пре обиласка производних погона и изложбеног простора, одржан је радни састанак на коме је било речи о интензивирању сарадње у будућности као и о могућностима за њено унапређење.

Подели: