ГрО СНС Врање: Поштована господо из ССП-а, на рачуну града данас се налази више од милион евра, толико о причи о банкротству

Поводом текста ССП-а: „Врање пред банкротом, а већнику за финансије цветају руже“ огласио се Савет за економију ГрО СНС Врање саопштењем које преносимо у целости.

-У мору неистина и лажи које се свакодневно пласирају кроз квази саопштења, ССП по ко зна који пут показује своје право лице, жељу за популизмом и стицањем јефтиних политичких поена. Простим чаршијским причама и неистинама, свакодневно покушава да покупи који промил гласова, у ситуацији у којој су проценти подршке грађана Врања и Србије недосањан сан. У таквом налету жеље и потребе да се реално стање и прилике које постоје у граду прикажу онаквим каквим би они желели да буду, а не и онаквим какве јесу, уследило је још једно, најблаже речено срамотно саопштење. Ако се оно тако може назвати, јер како објаснити нечије критике о одласку младих и паметних људи, у земљи у којој су им право на посао укинули управо њихови властодршци, пљачкашким приватизацијама и гашењем фабрика за време њихове власти?  Како објаснити морал оних који говоре о партијском запошљавању, а управо су они креатори истог? Бивша власт која је патентирала родбинско запошљавање, доводећи велике системе у стање стечаја и гашења, остављајући за собом гомилу незапослених и дугове, данас моралишe о проблемима младих чијим решавањем проблема се баве управо они који су предмет нападања „моралиста“ ССП-а.

И као врхунац свега, долазе прозивке на рачун човека који својим свестраним радом, улажући максимум знања и труда да живот свих грађана Врања, посебно младих учини бољим и квалитетнијим. Човек који је као потврду свога рада стекао гомилу признања за резултате постигнуте на финансијској консолидацији града и који једини у Србији поседује сертификат Светске банке  за управљање општинским финансијама. Ипак, данас налазе за право да се финансијама баве и  „финансијски магови ССП-а“ који да су прочитали Закон о стечају, као што очигледно нису, никада не би стављали у истој реченици појам банкрота и градских финансија. То довољно говори о њиховој компетентности, да хипотетички, некада, можда и  могу водити финасније неке месне заједнице.

И уместо да као грађани Врања будемо поносни што је појединац из те „гомиле младих Врањанаца који одлазе“ препознат са највишег нивоа, као неко ко може својим радом допринети побољшању ситуацијe у предузећу које су својим нерадом и незнањем деградирали властодршци потписника „саопштења“, појединци из ССП-а се баве његовом породицом.  Баве се тоталним неистинама о задуживањима града у моменту када је актуелно руководство раздужило град за више од 6 милиона евра дуга, креираног у периоду када су они владали.

Поштована господо из ССП-а, на рачуну града данас се налази више од милион евра, толико о причи о банкротству. На том истом рачуну који сте одласком са власти 2016.године оставили минус од скоро две милијарде динара, практично у висини тадашњег буџета. И ви моралисти ССП-а, нашли сте да се бавите проблемима омладине, дугова, појединаца и њихових породица. У ситуацији када је Србија једно велико градилиште, где се свакодневним отварањем фабрика управо акценат ставља на задржавању и враћању младих који су они својим нерадом протерали из земље. И уместо да такви млади људи добију заједничку подршку свих нас, да заједнички радимо на афирмацији што већег броја стручних младих људи, који би својим професионалним напредовањем сутра били у прилици да помогну локалној заједници, саопштењима налик последњем ССП-а само се стимулише њихов одлазак из града, па и земље…

Толико о политици њиховог „задржавања“ младих у граду. Али ако је и од ССП-а, много је…стоји у саопштењу Савета за економију ГрО СНС Врање.

 

Подели: