Министар привреде Републике Српске о даљој сарадњи са „Јумком“ и могућим пословима са „Симпом“

Током јучерашње посете компанији „Јумко“, министар привреде и предузетништва у Влади Републике Српске Вјекослав Петричевић говорио је о отварању нових погона на подручју Херцеговине која има колективе који су већ пословали у текстилној индустрији. Такође је било речи о дрвној индустрији и сарадњи са компанијом „Симпо“. У вези са тим, ресорно министарство ће покушати, према Петричевићевим речима, да обезбеди добро тржиште за српског произвођача намештаја и повезивање привредника у области дрвопрерађивачке индустрије.

С обзиром на то да Врање има развијену дрвну индустрију и да у Републици Српској послују добри привредници у овој области, има простора за унапређење сарадње између Србије и Републике Српске, изјавио је министар привреде и предузетништва у Влади Републике Српске Вјекослав Петричевић и указао на могућност сарадње са врањском компанијом „Симпо“. Он је нагласио да дрвна индустрија има велики удео у привреди Републике Српске и да је један од великих покретача производње.

Када је реч о текстилној индустрији, кроз заједнички континуирани рад Републике Српске и Србије настојаће се да се обезбеди што више тржишта компанији „Јумко“ као и отварање нових погона, а идеја је да се један од њих отвори у Херцеговини, рекао је Петричевић.

Министар Петричевић и генерални директор врањске компаније „Јумко“ Бранислав Трајковић потврдили су наставак сарадње и прецизирали могућности за њено унапређење.

Подели: