У врањским књижарама у току уплата за набавку уџбеника

У врањским књижарама у току је уплата за уџбенике и школски прибор. У односу на прошлу годину, цене се нису много мењале. За полазак у школу родитељи би требали да издвоје у просеку од 20.000 до 30.000 динара.

Велике гужве у врањским књижарама за сада нема али како сазнајемо од продаваца, родитељи су почели да се интересују још крајем маја за набавку уџбеника.  Поред готовинског плаћања постоји могућност и отплате на неколико месечних рата, путем административне забране или чековима. Поласку у школу највише се радују ђаци прваци, а књиге за њих коштају од седам до осам хиљада динара док је цена за сваки наредни разред већа због нових предмета.

И ове године обезбеђен је попуст за школски прибор којим су родитељи и те како задовољни. Из године у годину велика потражња је и за анатомским ранчевима.

Испорука уџбеника креће за неколико дана истакао је Декић, осим за четврти и осми разред која би требала да буде половином августа из разлога што ће ти разреди радити по новом наставном плану и програму.

Подели: