Ухапшен шумарски и ловни инспектор из Врања

Због постојања основа сумње да су извршили кривично дело злоупотреба службеног положаја одговорног лица, ухапшени су шумарски и ловни инспектор врањске Управе за шуме Виктор Ф. (1960), затим запослени у привредном друштву „Авиум“ Мало Црње М.П. (1977) и одговорно лице привредног друштва „Пинус С.Ц.“ Сурдулица Д.А. (1985), по налогу Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Нишу.

Како наводе медији, осумњичени В.Ф. се терети јер је препоручио сечу 313 кубика белог бора у власништву једне сурдуличке школе која нису била за сечу у октобру 2019. године у месту Божица.

М. П. се сумњичи да је за потребе ове школе израдио санациони план на основу кога је наложено да се сва стабла белог бора посеку и продају са умањеном вредношћу.

Д. А. је потом, како се сумња, исекао дрвеће иако је знао да је количина већа у односу на процену санационог плана, приказавши мању количину, чиме је оштетио школу за износ 838.505 динара.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати након чега ће, уз кривичну пријаву, бити саслушани у Вишем јавном тужилаштву у Нишу.

Подели: