Колико је опасан дрифт на местима где то није дозвољено?

Уличне трке или дрифтинг углавном можемо видети у неком филму или серији али већ неколико година јесу и наша реалност.  Ове трке одржавају се и у градовима Србије. Оне могу да угрозе животе јер са собом носе велики ризик а углавном и сметају грађанима јер их  држе будним због буке које изазивају.

Наши суграђани који живе у насељу Ледана стена у Врању али и у околини ноћас нису могли да спавају мирно, јер се на паркингу испред једног тржног центра дешавао дрифт на месту где то није дозвољено.  Један од возача се понашао тако да је ово што сте видели на снимку узнемирило многе грађане. Чула се  вриска мотора, шкрипа гума и видео се дим.

Овакве вратоломије са аутомобилом могу да буду опасне по живот не само за возаче и оне који су у аутомобилу, већ и за оне који се нађу у непосредној близини или су  принуђени да слушају овакве звукове. Такође у Врању али и у другим градовима у Србији организују се и ноћне трке аутомобилима што такође угрожавају безбедност.

Иначе дрифт као спорт, тамо где је дозвољено подразумева заношење аутомобила током вожње, а говори о способности возача, који бочним проклизавањем и заношењем задњег дела прелази стазу. Обично се у свету трке одржавају на брдско – планинским путевима али не изостају ни тркачке стазе, на местима где је дозвољено.

Подели: