Планинска кућа „Митке“ недалеко од Трговишта добила две звездице

Неколико километара од општине Трговиште у селу Пролесје, на самој граници са Македонијом налази се планинска кућа „Митке“. Председница општине Трговште Миљана Стојановић Златковић власнику ове куће уручила је решење о категоризацији, тако да је ова планинска кућа добила две звездице. Она је истакла да локална самоуправа има у плану да асфалтира ову деоницу пута.

У селу Пролесје, у махали Деда Богдановци на надморској висини од 1326 метара налази се планинска кућа „Митке“. Власник ове куће Дане Митић од 1998. године гради овaj комплекс где је уложио свој труд, време и новац са жељом да развије сеоски туризам.

Директор туристичке организације Трговишта Срећко Димитријевић истакао је да ће овај природни амбијент умногоме допринети доласку туриста, посебно због тога што нас је пандемија корона вируса научила да је бег у природу од великог значаја.

Власник Митић каже да му ове звездице које је добио много значе. Планинска кућа пружа одличне услове за уживање у природи са породицом или пријатељима. Пут је асфалтиран до места Радовница, док је остатак  макадамски пут што представља проблем за долазак гостију, истакао је Митић.

У склопу ове планинске куће налази се и Музеј етно куће где је власник Митић живео са својом породицом. Сада живи у Панчеву. Он је додао да је ово једина кућа са сламеним кровом на целој територији  ове општине, а изграђена је пре 72. године.

Двориште куће је пространо, тако да деца могу безбрижно да се играју, а на располагању је и мини спортски терен, као и широки предели нетакнуте природе.

Подели: