Помоћ Привредне коморе за покретање бизниса

Привредна комора Србије пружа помоћ привредницима, посебно онима који желе да започну или су тек започели свој бизнис. С обзиром на то да је број заинтересованих кандидата из Пчињског округа за „Стартап“ програм и даље мали у односу на остале делове земље, шеф канцеларије Привредне коморе у Врању Бранислав Поповић позвао је привреднике овог краја да се пријаве и покрену сопствени посао.

Може да се конкурише током целе године, док се не потроше опредељена средства, која могу бити утрошена на куповину опреме и аутомобила, затим као обртна средства или за набавку материјала, за израду реклама и сајта. На југу Србије најактуелније су области трговине и услуга, док је у Војводини један привредник почео са производњом смокија. Још једна занимљива идеја је формирање играоница.

Привредницима који дуже време послују Поповић је препоручио учешће у пројекту „Чуваркућа“.

Привредна комора пратиће пословање оних који покрену бизнис и посредоваће при повезивању са фирмама које се баве истом делатношћу, а биће ту и за све врсте савета и неопходне помоћи. Досад је десетак група успешно прошло ову обуку.

Подели: