У Врањској Бањи обележен 6. септембар – Дан ослобођења у Другом светском рату

Крај Споменика палих бораца на видиковцу у Врањској Бањи обележен је 6. септембар и 77. годишњица од ослобођења Врањске Бање у Другом светском рату. Полагањем венаца и цвећа одата је почаст палим борцима који су своје животе дали за слободу.

Председник ГО Врањска Бања, Драган Сентић, у свом обраћању је истакао да се данас сећамо свих оних који су дали своје животе за слободу у једном од најсуровијих светских сукоба у историји човечанства.

Градоначелник Врања, др Слободан Миленковић, честитао је свим грађанима Дан ослобођења у Другом светском рату и нагласио да је пре 77 година идеал слободе достигнут и да је тада омогућен живот у миру и спокоју.

Председник СУБНОР-а, Стојан Младеновић у свом говору подсетио је на битне историјске чињенице.

Венце крај Споменика палих бораца су положили: Народни посланик Славиша Булатовић и Начелник Пчињског округа Срећко Пејковић, градоначелник Врања др Слободан Миленковић са сарадницима, председник ГО Врањска Бања Драган Сентић са сарадницима, у име Министарства одбране и Војске Србије делегација 4. бригаде Копнене војске, представници СУБНОР-а и омладина Српске напредне странке у Врањској Бањи.

Овај значајан датум обележен је уз поштовање свих прописаних епидемиолошких мера.

Подели: