Обележавање 7. септембра почело пријемом за представнике СУБНОР-а

Градоначелник Врања др Слободан Миленковић са сарадницима, поводом 7. септембра Дана ослобођења у Другом светском рату, приредио је пријем за представнике СУБНОР-а. Честитајући овај значајни датум из богате историје Врања он је истакао:

– Наша обавеза је да наставимо да негујемо и поштујемо прошлост, без које нема будућности. Борачка организација је поуздан партнер и оно чему још више морамо тежити је да деца науче шта је антифашистичка борба. То је један од важнијих циљева јер смо сведоци покушаја прекрајања историје. Наш приоритет је и обнова спомен обележја на територији града Врања, коју ћемо заједно реализовати – истакао је градоначелник др Миленковић.

На пријему се захвалио председник борачке организације Стојан Младеновић, истакавши значај велике подршке коју СУБНОР има од државе и градског руководства. Осврнуо се и на рад у протеклој години, који је био у континуитету, али отежан због короне. На значај обележавања 7. септембра указао је и Мирољуб Стојчић, председник Скупштине СУБНОР-а Србије.

Извор: Градски сајт 

Подели: