Добар принос соје – очекивања пољопривредних произвођача

У селу Моштаница, власник пољопривредног газдинства Дејан Ивановић поред кукуруза и паприке узгаја соју и очекују ове године добар принос, јер како каже биљке су изузетно здраве.

Соја је једна од најважнијих ратарских култура од које се добијају важни производи за исхрану људи, домаћих животиња и за прераду у индустрији. Власник пољопривредног газдинства у селу Моштаница Дејан Ивановић бави се узгојем различитих повртарских култура. У оквиру пољопривредне манифестације „Дани поља“ коју је реализовала Пољопривредно, саветодавна и стручна служба из Врања, пољопривредник Ивановић је приказао огледну површину соје која је под системом за наводњавање. Према његовим речима биљке су изузетно здраве и очекује се добар принос.

Нада Лазовић Ђоковић из Пољопривредно саветодавне стручне службе истакла је да сви пољопривредни произвођачи који желе да се баве узгојем соје морају најпре да знају да је код ове ратарске културе најбитнија заштита.

Соја је култура која тражи доста воде али зато оставља обогаћено земљиште, нагласила је саветница за ратарство и повртарство.

Подели: