Потписан уговор за подршку пољопривредницима

Пре почетка Четвртог пчеларског сајма југоисточног Балкана и Другог међународног Сајма лековитог, зачинског, украсног биља и пчелињих производа који се организују су на простору Спортско-рекреативног центра у Врању, потписан је Уговор који се односи на формирање фонда за подршку развоју малим пољопривредним газдинствима на територији града Врања, између града Врања, Регионалне развојне агенције Пчињског округа (ВЕДА) и фондације Ана и Владе Дивац. Присутнима се обратила директорка фондације Ана и Владе Дивац, Ана Кошел.

-Током 15 година постојања и рада Фондација је на различите начине помогла више од 1.000 пољопривредних газдинстава. Трагајући за новим начинима подршеке селу дошли смо до идеје да оснујемо фонд за подршку пољопривредницима, а онивање иновативног фонда је подржао USAID – ов Пројекат за конкурентну привреду. За расисани Конкурс за пољопривреднике је у свакој општини владало велико интересовање и зато желимо да пројекат имплементирамо у што више делова Србије – истакла је директорка фондације Ана Кошел.

Градоначелник др Слободан Миленковић истакао је да Град подржава пољопривредне произвођаче.

-Овај крај има изузетне потенцијале за развој пољопривреде. Ти потенцијали не смеју бити недовољно или потпуно неискоришћени. Они су наша шанса за развој и управо из тог разлога град Врање сваке године улаже значајна средства у циљу подршке пољопривредним произвођачима. Заједно са Фондацијим Ана и Владе Дивац пољопривредници са подручја град Врања добиће додатну подршку. То ће допринети њиховом јачању, кроз повећање пољопривредне производње и бољи пласман – истакао је градоначелник др Слободан Миленковић.

Подели: