Градоначелник Врања др Миленковић обишао ученике у реновираној школи у селу Жапско – у санацију објекта уложено 2,5 милиона динара

Градоначелник Врања др Слободан Миленковић, заменица градоначелника Зорица Јовић и градска већница Данијела Милосављевић, обишли су данас основну школу у селу Жапско. Објекат издвојеног одељења ОШ “Бранислав Нушић” из Ратаја, недавно је саниран средствима локалне самоуправе.

Према речима градоначелника, извршена је санација објекта, уређена спољашња и унутрашња фасада, водоводна и канализациона мрежа и грејање.

-За ове намене, из буџета града издвојено је око два милиона динара, док је Министарство просвете определило 500.000 динара. Недавно је у Доњем Жапском асфалтиран и пут у дужини од 665 метара, вредности 4.7 милиона динара, а овде смо уредили и спортско игралиште у вредности од пет милиона динара – рекао је градоначелник приликом обиласка школе у Доњем Жапском. Он је додао да ће локална самоуправа наставити са уређењем образовних установа у сеоским месним заједницама, како би сва деца са територије Града Врања имала једнаке услове за образовање.

Подели: