У општини Трговиште свечано обележен Дан ослобођења у Другом светском рату и Дан општине

Пригодним програмом обележен је 15. септембар – Дан ослобођења у Другом светском рату и Дан општине Трговиште. Најпре су положени венци и цвеће крај споменика палим борцима у Другом светском рату.

Пошту су одали: делегација општине Трговише на челу са председницом Миљаном Златковић Стојановић, делегација града Врања на челу са заменицом градоначелника Зорицом Јовић, представници Војске, МУП-а, СУБНОР-а и делегација општине Мали Зворник.

Овом приликом пригодне говоре одржали су председница општине Трговиште Миљана Златковић Стојановић и председник републичког одбора СУБНОР-а Мирољуб Стојчић.

У великој сали Дома културе приређена је свечана седница Скупштине општине Трговише којој су присуствовали бројни гости, представници државних институција, председници општина и градова са којима Трговиште сарађује и многобројни грађани. Присутне су поздравили председник Скупштине општине Трговиште Александар Колић, председница општине Миљана Златковић Стојановић и народни посланик Ненад Крстић.

Овом приликом додељена су петнаестосептембарска, јавна признања, захвалнице и награде за постигнуте резултате за допринос развоју општине Трговиште. У име награђених обратио се командант Копнене војске генерал – пуковник Милосав Симовић.

Приказан је промо филм у продукцији ТВ Врањска плус, о свему што је учињено на територији општине у протекле две године, док су у културно – уметничком програму учествовали ученици ОШ “Бранко Радичевић”, Средње школе „Милутин Бојић“ у Трговишту и КУД “Перваз” из Трговишта.

 

Подели: