Комбинована настава у средњим школама у 45 локалних самоуправа

Комбинована настава (други модел организације образовно-васпитног рада) примењиваће се у Ариљу, Богатићу, Ваљеву, Лајковцу, Ивањици, Књажевцу, Коцељеви, Крагујевцу и Тополи.

Други модел наставе подразумева да се образовно-васпитни процес организује комбиновањем непосредне наставе и наставе на даљину, а одељења су подељена у групе.

Овај модел ће се примењивати од 20. септембра и у средњим школама на територији 45 локалних самоуправа и то у Београду, Крупњу, Свилајнцу, Бору, Шапцу, Ћуприји, Петровцу на Млави, Горњем Милановцу, Врању, Зајечару, Лучанима, Трговишту, Косјерићу, Чачку, Александровцу, Пријепољу, Алексинцу, Трстенику, Чајетини, Нишу, Краљеву, Бојнику, Сокобањи, Новом Пазару.

Такође, овај модел ће се спроводити и у Власотинцу, Бабушници, Тутину, Лесковцу, Великој Плани, Кикинди, Вршцу, Смедереву, Руми, Ваљеву, Смедеревској Паланци, Прокупљу, Убу, Деспотовцу, Аранђеловцу, Богатићу, Јагодини, Крагујевцу, Владимирцима, Параћину и Тополи.

Трећи модел (онлајн настава) примењиваће се у средњим школама на територији осам локалних самоуправа и то у Бајиној Башти, Ужицу, Лебану, Лајковцу, Љигу, Ивањици, Белој Паланци и Сремској Митровици.

Овај модел организације образовно-васпитног рада примењиваће се и даље у основним и средњим школама на територији АП Косово и Метохија.

Пре доношења одлуке, за сваку локалну самоуправу разматрани су општа епидемиолошка ситуација, подаци из надзора о оболевању од COVID-19 код ученика и наставника, као и подаци о утврђеним кластерима оболелих, односно броју одељења која су прешла на трећи модел наставе услед оболевања ученика.

У свим осталим основним и средњим школама у Србији примењује се први модел организације образовно-васпитног рада који подразумева непосредну наставу у школама.

Извор: Влада Србије

Подели: