Пријем за кошаркашку екипу ОШ ,,Вук Караџић“

Градоначелник Врања др Слободан Миленковић, заменица градоначелника Зорица Јовић и градски већник Ненад Ђорђевић приредили су пријем за кошаркашку екипу ОШ ,,Вук Караџић“, која је на Светском школском првенству у кошарци освојила сребрну медаљу. Пријему су присуствовали и директорка школе Марина Стојановић и професор физичког васпитања и тренер екипе Бранимир Стошић. Честитајући им постигнут успех градоначелник Миленковић је нагласио да је кошаркашка екипа Вукове школе понос града.

-Било ми је пуно срце када сам видео српску и заставу града Врања коју сте поносно раширили на једном од постоља резервисаних за најбоље. Ви сте на најбољи могући начин представили не само породицу и школу, већ и град и Републику Србију. Због тога имате пуну подршку града и за све будуће пројекте и одласке на такмичења. Свесни смо да је потребно пуно труда, рада и одрицања да би се дошло до оваквог успеха, а ви сте напорно тренирали и успех није изостао. Честитам вам још једном, ви сте понос нашег града – истакао је градоначелник Миленковић.

Директорка школе Марина Стојановић нагласила је да су ови сјајни момци свима улепшали минулу школску годину, јер усред пандемије када се водило рачуна о безбедности, они су путовали и побеђивали.

-Ова екипа била је без пораза на свим нивоима такмичења. Они су донели радост школи и постали најлепши пример какао је лепо бити и добар ђак и успешан спортиста и на најбољи начин представљати школу, град и земљу, јер ипак су вице шампиони света у кошарци за школарце- истакла је директорка Стојановић. У пријатељском и непосредном разговору све похвале за носиоце сребрног одличја изнели су и заменица Јовић и већник Ђорђевић, док су професор Бранимир Стошић и чланови екипе Лука Стошић, Војин Савић и Андреја Стојановић, изнели своје утиске о такмичењу и захвалили се свима на безрезервној подршци на путу ка успеху.

Подели: