Реализација пројектa „Поново ради Дом културе“ у Нерадовцу

Удружење грађана „Активисти из комшилука“ организује, у недељу у 10 сати, волонтерску акцију чишћења унутрашњости зграде Дома културе Нерадовац.
Ова активност реализује се у склопу пројекта под називом „Поново ради Дом културе“ чији је циљ да укаже на проблем пропадања зграде Дома културе и самим тим на недостатак адекватног простора у би млади и остали мештани могли да организују културно-образовне садржаје.

Поред наведе акције чишћења, додатне активности на овом пројекту су мањи грађевински радови на предњој згради фасаде која је у изузтено лошем стању јер није улагано у одржавање целе зграде последњих 15 година и организација културне вечери која би на симболичан начин требала да укаже на положај и (не)заступљеност културе у руралним срединама и заговарање да се таква ситуација промени.

Активисти из комшилука позивају све мештане и друге људи који желе да помогну да се прикључе акцији у недељу и да заједничким снагама очистимо овај својеврстан споменик културе и друштвеног живота, који има потенцијал да буде место окупљања младих и у будућости.

За акцију чишће ја Комрад Врање је обезбедио контејнер за одлагање кабастог отпада, како би тај отпад завршио на месту предвиђеном за његово одлагање.

Овај пројекат реализује се преко национланог волонтерског програм младих „Млади су закон“ који финансира Министарство омлади и спорта, а спроводе Млади Истраживачи Србије са партнерима.

Подели: