Саопштење за јавност Савета за информисање Градског одбора Српске напредне странке Врање

У нашу редакцију стигло је саопштење за јавност Савета за информисање ГрО СНС Врање које објављујемо у целости:

-Користити максимално напрегнут здравствени систем у циљу стицања политичких поена је, у време пандемије коронавируса, у најмању руку неукусно и према корисницима здравственог система потпуно нехумано. Али, у ријалити кампањи ССП-а, упереној у најтежим временима против здравственог система, очекивано је да се све посматра кроз призму оркестрираних лажи и обмана, јер следбеници тајкуна  Драгана Ђиласа и не знају за боље.

Сетимо се само здравственог система у првој деценији двадесет и првог века, плате лекара и медицинских сестара су биле више него мизерне, здравство је било систематски корумпирано, а здравствена нега болесника била бесплатна само на папиру, јер су грађани били дискриминисани услед немогућности да сами плате трошкове лечења.

Број изграђених здравствених установа раван нули, јер иако је изградња новог Хируршког блока у Врању отпочела још давне 2006, обустављена је, јер је новац био потребнији за богаћење појединаца попут вашег лидера Драгана Ђиласа.

Подсећамо вас да је Здравствени центар Врање добио нови Хируршки блок 2018. године, чијем је отварању присуствовао председник Александар Вучић коме без сумње припадају највеће заслуге, ако узмемо у обзир да је држава за реализацију овог пројекта издвојила 9 милиона евра, што је од непроцењиве вредности за здравствени систем југа Србије.

Колико је председнику важно поднебље у коме живимо, говори и чињеница да је Болница у Врању једна од 4 у Србији које ће бити обновљене. Реч је реконструкцији вредној 12 милиона евра након које ће све службе и одељења бити под истим кровом.

Узевши у обзир поменуто, довољан број вакцина обезбеђених за све грађане, не само Србије, већ и региона, препуне магацине најсавременије медицинске опреме и лекова, уз константно увећање плата здравственим радницима, долазимо до унапређења здравственог система и заштите коју чак ни ви не можете да негирате.

Али кад смо већ код мера заштите од коронавируса, где су вама маске господо на овим оскудним поделама промо материјала те ваше купљене странке? – каже се у саопштењу Савета за информисање ГрО СНС Врање.

Подели: